10.06.2014

Sorbet truskawkowy z grejpfrutem

 Kolejny pomysł na orzeźwiający sorbet, idealny na panujące obecnie upalne dni. Tym razem truskawki z grejpfrutem - połączenie doskonałe:) Idealne dla osób dbających o linię, bo jak wiadomo truskawki i grejpfruty zawierają niewiele kalorii, tak więc można się nim zajadać do woli.


 Jedyne czego potrzebujemy to truskawki, grejpfrut i blender. Ja wykorzystałam połowę grejpfruta i około półtorej szklanki truskawek. 



Owoce należy umyć, grejpfruta obrać i usunąć białe błonki, zmiksować ze sobą, przelać do plastikowego pojemnika i zamrozić. Co jakiś czas trzeba nasz sorbet przemieszać, a po paru godzinach wyjąć i zblendować ale tylko przez moment.
Gotowe!



Nie mrożąc naszej mieszanki mamy pyszne smoothie gotowe do spożycia od razu po zmiksowaniu :)









1 komentarz:

  1. uwielbiam takie sorbety! u mnie na tapecie też truskawkowy, choć w innej kombinacji

    OdpowiedzUsuń