Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i nie jest skomplikowana.
Do przygotowania użyłam:
- 250 g mrożonych krewetek
- pomidory w puszce krojone
- 2 ząbki czosnku
- świeża bazylia
- łyżka oliwy z oliwek
- 250 g makaronu spaghetti
- ser żółty do posypania
(niekoniecznie)
1. krewetki rozmrażamy
2. makaron gotujemy w osolonej wodzie
3. czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie
4. wrzucamy do czosnku pomidory i dusimy pod przykryciem
około 5 minut.
5. dodajemy krewetki oraz posiekaną bazylię i gotujemy pod
przykryciem tylko chwilę (około 5 minut) ponieważ długo
gotowane krewetki robią się gumowate
6. gotowy sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie
dodajemy jeszcze bazylii świeżej lub suszonej.
Do sosu wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy.
Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz