Podałam je z ryżem.
- duża podwójna pierś z kurczaka
- 300 g mrożonego szpinaku
- pół kostki fety
- pół bloczku (50g) serka topionego kremowego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- mieszanka ziół
Piersi kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka, uważamy żeby nie rozbić ich za bardzo. Posypujemy solą i ziołami.
Zabieramy się za nadzienie:
szpinak dusimy na patelni na łyżce oleju, kiedy odparuje z nadmiaru wody dodajemy wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek i sól do smaku. Następnie dodajemy serek topiony i na koniec fetę. Mieszamy. Całość dusimy chwilkę na małym ogniu. Piersi smarujemy otrzymaną masą i zwijamy w rulony. Układamy na przygotowanych wcześniej kawałkach folii do pieczenia, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia zależy od wielkości naszych roladek, u mnie było to około 30 minut w temp. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz