Składniki na tartę:
- 150 g mąki pszennej
- 100 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru pudru lub zwykłego
- szczypta soli
- odrobina wody
Przepis na wykonanie znajdziecie m.in tutaj
Składniki na nadzienie:
- puszka ananasa
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
- 2 szkl. mleka
- 250 ml śmietanki (ja używam 38%)
- ok. 100 g wiórków kokosowych
- kilka kropel aromatu kokosowego
- łyżka cukru
1. Zagotowujemy mleko.
2. Proszek budyniowy razem z czubatą łyżką cukru mieszamy w niepełnej szklance syropu z ananasa, następnie wlewamy na gotujące się mleko, mieszamy dokładnie.
3. Plastry ananasa kroimy w kostkę i wrzucamy do budyniu.
4. Gotowym budyniem smarujemy upieczoną tartę, studzimy.
5. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy wiórki kokosowe i aromat.
genialny pomysł :)
OdpowiedzUsuńu mnie teraz konkurs może się skusisz - zapraszam :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk/2013/12/10000-rozdaniekonkurs-nr2.html