Na ciasto:
-3 szkl. mąki pszennej
-5 dag drożdży
-3 łyżki oleju lub oliwy
-1 szklanka wody
- szczypta soli i cukru
Nadzienie:
- 500 g pieczarek
- 1 duża cebula
- ser żółty
- pół puszki kukurydzy
- przyprawy
1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, jeśli jest taka potrzeba dodajemy odrobinę mąki bądź wody. Odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia, ale nie musimy tego robić. W tym czasie zabieramy się za nadzienie.
2. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy chwilę pod przykryciem, następnie wrzucamy kukurydzę i przyprawiamy (sól, pieprz, oregano, papryka słodka). Smażymy jeszcze przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia.
Układamy na blaszce posmarowanej olejem i pieczemy około 15, 20 minut w temp. 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz